Flota Rusiei din Marea Neagră și-a continuat joi aplicațiile începute în prima jumătate a lunii octombrie cu submarinele din dotare: submersibilul ‘Krasnodar’, ‘invizibil’ – al patrulea din Proiectul 636 ‘Varșaveanka’ intrat în ultimul timp în serviciul flotei cu baza la Sevastopol (Crimeea) – a efectuat o imersiune, dezactivându-se complet timp de două ore pe fundul mării, iar apoi a revenit la suprafață, potrivit agențiilor de presă ruse.

Submarinul cu propulsie diesel-electrică ‘Krasnodar’ s-a dezactivat complet în timpul unui exercițiu și a stat ascuns la o adâncime de 20 metri în Marea Neagră, a indicat purtătorul de cuvânt al flotei Aleksei Rulev, căpitan de rangul II.

Anterior, Flota rusă din Marea Neagră a efectuat ample exerciții în Crimeea, la care au participat trupe de desant și aviația desfășurată în peninsulă.

La fel ca submarinul ‘Novorossiisk’ din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, ‘Krasnodar’ este echipat cu rachete de croazieră ‘Kalibr’, care seamănă îndeaproape rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Potrivit experților ruși, submersibilele rusești din Proiectul 636 ‘Varșaveanka’ se numără printre cele mai silențioase din lume și ar fi superioare submarinelor NATO, fiind denumite ‘găuri negre’, datorită capacităților de disimulare. 

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv