Senatul a adoptat, în plenul de miercuri, inițiativa legislativă privind reforma în domeniul sănătății, în sensul stabilirii posibilității ca medicii să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani.

De la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei ar putea să crească la 67 de ani, prevede proiectul de lege adoptat, miercuri, de senatori. De altfel, nu este obligatoriu ca medicii să se pensioneze la vârsta de 67 de ani, ci doar la cerere.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății modifică art. 391 alin. (1) după cum urmează:

„Art. 391 . (1). Medicii se pensionează la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menținerea în activitate până la împlirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatorilor în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare și cu cel puțin 3 luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare”, se arată în proiectul de lege.

În expunerea de motive, se prevede că „una dintre gravele probleme, considerată de spacialiști ca fiind o problemă de interes național, este cea cu privire la deficitul de personal din sănătate.”

Proiectul de lege privind reforma în domeniul sănătății va fi trimisă spre dezbatere și votla Camera Deputaților, for decizional pe inițiativa legislativă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/senatul-a-adoptat-proiectul-prin-care-medicii-se-pot-pensiona-la-cerere-la-varsta-de-67-de-ani-51551.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/senatul-a-adoptat-proiectul-prin-care-medicii-se-pot-pensiona-la-cerere-la-varsta-de-67-de-ani-51551-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv