Șeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a declarat că fosta șefă DIICOT Alina Bica a mers în audiență la el cu 4 luni înainte de reținere, precizând că, pe de altă parte, nu a avut niciun fel de contact cu Elena Udrea.

“Într-o audiență, doamna Alina Bica s-a prezentat la biroul Interpol însoțită de consilierii săi legali într-un mod foarte politicos. La acel moment nu ne-a oferit locația, dar am păstrat contactul cu avocații ei care ne-au lăsat informații de contact”, a declarat Chinchilla, într-un interviu difuzat de Antena 3.

Întrebat dacă o cunoștea dinainte pe Alina Bica, Gustavo Chinchilla a spus că nu a știut despre ea, iar cu Elena Udrea nu a avut niciun contact până la reținere.

“Lucram în două cauze diferite, cea a Elenei Udrea și cea a Alinei Bica. Cu doamna Elena Udrea nu am avut niciun tip de contact, niciun tip de abordare și imediat după reținerea doamnei Elena, unul dintre avocații doamnei Alina Bica ne-a contactat și eu i-am spus că era timpul să se predea, că cel mai bine era să se prezinte singură la Tribunalul penal al Întâiului Circuit judiciar din San Jose. Dar, el mi-a spus că urma să vorbească cu doamna Bica și că apoi ne va contacta din nou. Procedura Poliției nu se poate pune în stand by. (…) Ele au o cerere de refugiat, dar statutul de refugiat și azilul politic sunt diferite. Ni s-a părut că momentul oportun de a realiza acea reținere era 3 octombrie. Ele, potrivit sistemului nostru penal, au dreptul de a solicita câteva recursuri, pot cere schimbarea măsurilor, e dreptul lor”, a completat șeful Interpol Costa Rica.

Elena Udrea și Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Costa Rica, nu a primit vreo solicitare de asistență consulară din partea Elenei Udrea.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/seful-interpol-costa-rica-bica-a-venit-in-audienta-acum-4-luni-cu-udrea-nu-am-avut-niciun-contact-51563.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/seful-interpol-costa-rica-bica-a-venit-in-audienta-acum-4-luni-cu-udrea-nu-am-avut-niciun-contact-51563-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv