Doar 1,5% din populația României a declarat în 2014 că a suferit de depresie, acesta fiind cel mai mic procent înregistrat de o țară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Comparativ, în 2014 aproximativ 7% din populația Uniunii Europene a raportat că suferă de depresie cronică. Irlanda are cel mai mare procent din populație care a raportat că suferă de depresie cronică (12%), ponderi de peste 10% fiind înregistrate de asemenea în Portugalia, Germania și Finlanda.

La polul opus, proporția persoanelor care declară că suferă de depresie este mai mică de 4% în Cehia, Cipru, Bulgaria și România.

La 10 octombrie, se marchează Ziua mondială a sănătății mintale. A fost stabilită, în 1992, de către Federația Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH), pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/romania-are-cel-mai-mic-procent-din-populatia-din-ue-care-declara-ca-sufera-de-depresie-51546.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/romania-are-cel-mai-mic-procent-din-populatia-din-ue-care-declara-ca-sufera-de-depresie-51546-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv