Aproximativ 5% din numărul total al pacienților internați în anul 2017 cu depresie la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași au fost femei cu “Sindromul Italia” a declarat, miercuri, medicul psihiatru Cozmin Mihai.

“În 2017 au fost în jur de 3.400 de internări la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, 5% procente reprezentând femei afectate de sindromul Italia. Cauzele sunt multiple – structuri fragile, persoane care au ajuns în medii psiho-stresante, unde nu au primit sprijin și în felul acesta au decompensat, au făcut depresie”, a spus medicul psihiatru Cozmin Mihai, la conferința “Sănătatea mintală la locul de muncă”, care are loc la Palatul Parlamentului.

El a explicat că “Sindromul Italia” este o depresie socială care afectează persoanele plecate să lucreze ca asistente familiale în Italia și în cele mai multe cazuri îngrijesc persoane cu demență Alzheimer.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/medic-psihiatru-5-din-pacientii-internati-in-2017-la-institutul-de-psihiatrie-socola-au-prezentat-sindromul-italia-51544.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/medic-psihiatru-5-din-pacientii-internati-in-2017-la-institutul-de-psihiatrie-socola-au-prezentat-sindromul-italia-51544-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv