Ministerul Afacerilor Externe atenționează românii care vor să călătorească în Spania că, agenția meteo locală a emis cod roșu de ploi abundente în sudul Andaluziei, în provincia Málaga, până joi, la miezul nopții.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei, că Agenția Meteorologică de Stat locală – AEMET a emis o avertizare de ploi abundente în sudul Andaluziei, în special în provincia Málaga, până la data de 11 octombrie 2018, ora 00:00, transmite MAE într-un comunicat de presă remis, miercuri MEDIAFAX.

Sursa citată mai precizează că românii “pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070 și Ambasadei României la Madrid +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”.

Românii care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență pot apela și la “telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34648212169 și cel al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34649656032”.

De asemenea, MAE “recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.htmlhttp://madrid.mae.rohttp://sevilla.mae.ro/contactwww.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie”, conchide sursa menționată.

Tot miercuri, pe insula Mallorca din Spania, cel puțin șase persoane au murit și nouă sunt date dispărute în urma inundațiilor, transmite BBC.

Un val uriaș de apă murdară a inundat orașul Sant Llorenç des Cardassar, situat în estul insulei, după ce un râu a ieșit din matcă în urma unei ploi torențiale. Printre victime se numără și un cuplu britanic care se aflau într-un taxi în momentul în care au fost luați de ape, informează cotidianul spaniol El Pais. Șoferul taxiului este dat și el dispărut, adaugă publicația.

Insula a fost lovită marți de o ploaie torențială care a inundat zona în doar câteva ore.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv