Trupa irlandeză U2 a folosit pentru concertele din cel mai recent turneu al său imagini de la proteste din mai multe țări, inclusiv de la manifestațiile #resist care au avut loc recent în București. 

Trupa U2 a susținut, duminică și luni, la Ziggo Dome din Amsterdam, în Olanda, două concerte în cadrul turneului internațional “eXPERIENCE + iNNOCENCE”, care a debutat în luna mai, în SUA.

Potrivit unor înregistrări publicate pe platforma video YouTube, pe ecranele instalate în spatele scenei s-au putut vedea imagini din timpul unui protest #rezist care a avut loc recent în București, inclusiv oameni care agitau steagul României.

Imaginile de la aceste proteste, ca și altele de la manifestații similare care au avut loc în țări precum Grecia, Polonia, Italia și Marea Britanie, au fost alese pentru a ilustra piesa “Pride (In the Name of Love)”.

Partea europeană a turneului internațional “eXPERIENCE + iNNOCENCE” a debutat la sfârșitul lunii august și se va încheia la Berlin, pe 13 noiembrie.

De la înființare, în 1976, formația irlandeză, a câștigat 22 de premii Grammy și a susținut 20 de turnee mondiale. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 – “The Joshua Tree” și “Rattle and Hum”. Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce și chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) și chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formația a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/imagini-de-la-protestele-din-bucuresti-folosite-in-actualul-turneul-al-formatiei-rock-u2-51547.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/imagini-de-la-protestele-din-bucuresti-folosite-in-actualul-turneul-al-formatiei-rock-u2-51547-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv