Episcopul Ignatie al Hușilor a scris, vorbind despre referendum, că ”ura față de un partid” a fost mai intensă decât ”dragostea față de familie” El crede că Biserica trebuie să se aplece acum mai mult pe înființarea mai multor grădinițe, școli confesionale și centre de învățare a morale creștine.

Într-o cuvântare a Episcopului Ignatie al Hușilor, postată miercuri pe site-ul Episcopiei, se arată că referendumul pentru familie a fost invalidat, pentru că ”mașinăria de propagandă a progresiștilor a fost mult mai abilă și mai eficientă”.

”Unii au început să vorbească despre declanșarea unei apocalipse spirituale peste România. Că peste noapte am devenit minoritari. Că valorile creștine au fost înghițite iremediabil de către ideologiile seculariste ale societății post-creștine. Că asistăm la un hiatus insurmontabil între tradiție și cetățenii României. Alții, triumfaliști de serviciu, cred, cu tărie, că au legitimitatea morală să afirme apodictic că Biserica a suferit o înfrângere colosală, fiindu-i afectat prestigiul și amputat dreptul la prezența ei în spațiul public. Sau că suporterii ideologiei neomarxiste sunt majoritari. Deci, în mod oficial, au dreptul să colonizeze masiv teritoriul spiritual al acestei țări. Adică, să se așeze la pupitre sau la butoane și să dicteze doctrina totalitară a ideologiei progresist-liberale. Își arogă competența și îndreptățirea civică să ocupe centrul, iar ceilalți, care au votat Da, sunt invitați să se retragă resemnați și umiliți la periferie. Se proclamă euforic că unii, în mod intrinsec, sunt occidentalocentrici și progresiști, pe când alții sunt medievali și retrograzi. Personal, consider că toate aceste tirade sunt butaforii verbale. Adevărul este întotdeauna în altă parte, ține de esențe. În primul rând, referendumul a fost invalidat, pentru că mașinăria de propagandă a progresiștilor a fost mult mai abilă și mai eficientă”, susține Episcopul Hușilor în comunicat.

Potrivit sursei citate, Biserica nu deține reflexul de a gestiona corect și ”în timpi reali toate minciunile, distorsionările și calomniile grosolane care au curs”, în săptămânile trecute, pe albia dezbaterilor publice.

”De departe, cheia a fost asigurată de anexarea ideologică a referendumului la politică, la unul dintre partidele actuale, precum și la frica iluzorie că prin vot vor fi modificate și alte articole din Constituție, fapt care s-a soldat cu formarea unui contingent de indeciși sau deciși să nu participe la vot. Cu alte cuvinte, ura fața de un partid a fost mai intensă decât dragostea față de familie, de valorile tradiționale. Paradoxul este că în această manevră ideologică au căzut inclusiv conservatori creștini, simpli sau intelectuali. Pentru intelectuali, și poate nu numai pentru ei, refrendumul a părut inutil și fără efecte juridice concrete, atâta vreme cât în Codul Civil art. 259, alin. 1, se stipulează, negru pe alb, ce înseamnă cuvântul „soți”. Prin urmare, calomnia, ideologizarea malefică și dezinformarea au fost mai puternice decât bunul simț și capacitatea de a discerne între grâul adevărului și neghina minciunii. Manipulare profesionistă, ca la carte”, explică episcopul Ignatie.

De asemenea, el precizează că prin acest referendum Biserica a primit un semnal puternic că trebuie să se aplece pe un tip de pastorație de proximitate, frontală, pe înființarea a cât mai multe grădinițe, școli confesionale, centre de catehizare creștină, așa cum sunt în Occident, pentru a oferi o alternativă ”tăvălugului ideologiei neomarxiste a teoriilor de gen care vor să corupă, cu nesimțire și persuasiune diabolică, mintea și inima curată a copiilor”.

”Am această convingere că Biserica va restarta, inteligent și discret, strategiile de pastorație față de proprii credincioși, pentru că deține resursele. Cred că niciun păstor responsabil nu va susține de acum încolo că Biserica poate fi cuantificată după câte ziduri au fost ridicate, ci după cât de mult se regăsește în Biserică și ne recunoaște poporul ca păstori. Deci, în tot răul și-un bine”, arată episcopul Ignatie.

Totodată, el precizează că Biserica nu trebuie să culpabilizeze pe nimeni pentru invalidarea referendumului, nici măcar poporul pe care îl păstorește.

”Demonizarea generalizată nu face bine nimănui. Cu atât mai puțin Bisericii, care este înțeleaptă și nu a căzut în această capcană contraproductivă din punct de vedere pastoral”, susține episcopul Hușilor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/episcop-despre-referendum-ura-fata-de-un-partid-mai-intensa-decat-dragostea-fata-de-familie-51550.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/episcop-despre-referendum-ura-fata-de-un-partid-mai-intensa-decat-dragostea-fata-de-familie-51550-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv