Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, a denunțat activitățile ilicite și contractele fictive în cazul firmelor controlate de cea din urmă, au precizat surse apropiate anchetei. Ulterior, a depus o plângere și Unirea Shopping Center. 

Unul dintre denunțătorii activităților ilicite și ale contractelor fictive derulate de firmele controlate de Carmen Adamescu este chiar fiul său vitreg, Alexander, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Ulterior, tot pentru aceste fapte, a depus plângere și Unirea Shopping Center, cele două denunțuri fiind reunite în cadrul unui singur dosar penal.

Polițiștii au efectuat șapte percheziții, în București, într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală, prejudiciul cauzat fiind de 43 de milioane de lei, anunță IGPR. Potrivit unor surse MEDIAFAX, sunt vizate firme controlate de Carmen Adamescu.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, la ora transmiterii acestei știri, 7 percheziții, în București. Activitățile se desfășoară la locuințele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare și evaziune fiscală.

Potrivit unor surse MEDIAFAX, firmele ar fi controlate de Carmen Adamescu, fosta soție a lui Dan Adamescu.

”La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcțiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate <închirierea și subînchirierea bunurilor proprii>, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăți comerciale controlate direct sau prin intermediari. În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate”, precizează IGPR într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

”De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de <avans spre decontare>, dar nereturnați. Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operațiunilor economice fictive. Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice”, se mai arată în comunicat.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv