Poliţia bulgară a precizat marţi că persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova nu are calitatea de suspect, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

<!–

–>

Suspect arestat de poliția bulgară

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Presa din Bulgaria a relatat marți, la prânz, că poliția a reținut un bărbat bănuit că este asasinul ziaristei Viktoria Marinova.

Bărbatul are dublă cetățenie: română și moldovenească.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne nu a comentat informația preluată și de agențiile internaționale.

Informația a fost transmisă inițial de Associated Press, care a citat postul național de radio din Bulgaria.

Suspectul ar fi cetățean român cu pașaport moldovenesc, potrivit unor date din Ministerul de Interne, neconfirmate oficial.

Marți seara, procurorii au anunțat că au deschis și o anchetă privind utilizarea fondurilor europene, în paralel cu investigația poliției în acest caz.

Trupul neînsuflețit al Viktoriei Marinova a fost descoperit sâmbătă, pe malul Dunării, în apropiere de Ruse. Jurnalista fusese bătută și violată.

Viktoria Marinova avea 30 de ani. Realiza și prezenta o emisiune la un post de televiziune din Ruse și făcea parte din Consiliul de administraţie al acestuia.

Premierul bulgar a dat asigurări că poliția îl va captura în scurt timp pe criminal, după ce a fost colectată o cantitate mare de ADN.

Viktoria Marinova a prezentat ultima dată o emisiune despre fraude cu bani europeni, unde a discutat cu alți jurnaliști. A colaborat la acest subiect și Attila Biro, jurnalist român.

Cazul terifiant a provocat reacții la Bruxelles.

“Comisia aşteaptă o investigaţie rapidă şi amănunţită din partea autorităţilor, care să-i aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Sute de oameni s-au adunat în centrul orașelor Ruse și Sofia, ca să aprindă lumânări în memoria jurnalistei ucise.

Viktoria Marinova este al al treilea jurnalist de investigații din Uniunea Europeană ucis în acest an, după ziarista malteză Daphne Caruana Galizia și jurnalistul slovac Jan Kuciak.

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-184.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-184-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Poliţia bulgară a precizat marţi că persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova nu are calitatea de suspect, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. ...