Peste 500 de locuri neocupate sunt în cadrul Institutului Cantacuzino, anunță ministrul Apărării, Mihai Fifor, precizând că până la sfârșitul anului vor fi angajați mai mulți medici, biologi și asistenți. De asemenea, vor fi investiți bani în echipamente pentru laboratoare și infrastructură.

“Am cerut aprobare de posturi, Guvernul României a acceptat. Până în decembrie 2018 vom crește din nou posturile în cadrul Institutului, până la 508. Este o cifră insuficientă. (…) Am aprobat Hotârarea de Guvern cu un număr de peste o mie de locuri, dar efortul de anul acesta ne duce către această cifră de 508 încadrări la Institut. (…) Încadrăm medici, cercetători științifici, biollogi, asistenți, oameni cu o specializare ușor diferită, pe care nu îi găsești ușor pe piața muncii. (…) Din anul 2011 și până în prezent nu s-a mai angajat nimic în cercetare la Institutul Cantacuzino. Ba mai mult, am avut o dinamică a plecărilor din sistem, aproape dramatic aș spune”, a declarat, marți, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naționale a mai precizat că 19 cercetători vor fi angajați la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino, pânâ la sfârșitul anului, acesta fiind “un salt remarcabil”.

Totodată, ministrul Apărării Naționale a mai adăugat că va investi bani în restaurarea clădirilor Institutului Național de Cercetare Cantacuzino. “Încercăm să investim în infrastructură, ca într-un termen scurt să readucem institutul la viață, institut pe care l-am preluat aproape în ruină. (…) Cantacuzino este un institut cu un destin destul de trist, pentru că în ultimii ani s-a plimbat de la un minister la altul în căutarea unor soluții pentru redresarea activității”, a mai adăugat Mihai Fifor.

Ministrul a mai precizat că urmează să fie achiziționate echipamente pentru laboratoare și vor fi semnate mai multe protocoale de colaborare cu laboratoarele din alte țări, precum Olanda și Marea Britanie, pentru schimburi de experiență.

“În anul 2008 aveam un buget de 58 de milioane (n.r. – lei). S-a ajuns la 16 milioane în 2014, a mai existat o curbă de creștere pentru ca în 2017 să preluăm acest institut la 40 de milioane lei și în 2018 să-l ducem la 117 milioane de lei. Eu zic că este o creștere mai mult decât substanțială (…) pentru că nu poți readuce la viață un institut fără investiții foarte serioase și fără un buget pe măsură”, a mai adăugat Fifor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/mihai-fifor-peste-500-de-locuri-sunt-disponibile-la-institutul-national-de-cercetare-cantacuzino-51531.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/mihai-fifor-peste-500-de-locuri-sunt-disponibile-la-institutul-national-de-cercetare-cantacuzino-51531-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv