<!–

–>

Klaus Iohannis, primul comentariu despre referendum

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

România aparţine tuturor românilor, iar ei trebuie să trăiască în pace şi bună înţelegere, fără “falii care îi dezbină”, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Atunci când pacea socială este pusă în pericol, şi avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituţiei, este nevoie de o abordare matură şi o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanţi din societate. Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii şi asumarea faptului că numai prin toleranţă putem depăşi, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine. Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre şi să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru! Să facem pentru toţi românii o ţară în care să trăim în bună înţelegere, fără spaime şi tulburări provocate de pericole imaginare! România aparţine tuturor românilor! Deşi diferiţi, suntem toţi români şi vrem să mergem mai departe împreună într-o ţară care şi-a însuşit şi respectă principiile şi valorile comune europene“, a declarat Iohannis, cu prilejul ceremoniei de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului.

Președintele a reafirmat angajamentul ferm de a întreprinde toate demersurile necesare pentru evitarea, pe viitor, a oricăror acţiuni care se fundamentează pe încălcarea demnităţii umane.

Șeful statului  a subliniat că statul român a demonstrat că a învăţat din propriul trecut întunecat, printr-o asumare a adevărului istoric, prin demersuri concrete de recuperare a memoriei Holocaustului şi de combatere a antisemitismului, cea mai recentă iniţiativă din acest registru fiind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România – un proiect dedicat istoriei comunităţii evreieşti, susţinut încă de la preluarea mandatului şi care este sprijinit în mod necondiţionat.

Este  primul comentariu public pe care şeful statului îl face despre consultarea populară de la sfârşitul săptămânii trecute.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Klaus Iohannis, primul comentariu despre referendum ...