<!–

–>

Pubele de neatins

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Peste 1400 de pubele au ajuns în curtea primăriei din comuna Erbiceni în 2015. Au fost cumpărate de autorităţi printr-un proiect european care urma să gestioneze toate deşeurile din judeţ.

Managerul de proiect spune că pubelele nu pot fi folosite până când nu va fi desemnat prin licitaţie un operator care sa se ocupe de gestionarea deşeurilor.

Primarul Ionel Lungu spune că atunci a fost fericit gândindu-se că le va împărţi cât de curând oamenilor. Mai târziu a aflat că nu poate face acest lucru. Acum, edilul spune că pubelele îi aduc numai necazuri, pentru că în fiecare zi trebuie să le explice sătenilor de ce nu au voie sa se atingă de ele.

Situaţia de la Erbiceni se regăseşte în toate celelalte 92 de comune din judeţul Iaşi. Proiectul sistem de management integrat al deşeurilor din judeţul Iaşi a fost accesat în mai 2013 şi trebuia finalizat pe 31 decembrie 2015. Nici până acum nu s-a reușit însă contractarea prin licitație a unui operator, iar termenele s-au prelungit de la un an la altul. Valoarea proiectului este de aproximativ 70 de milioane de euro.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Pubele de neatins ...