Multe locuri de muncă din Germania, fie că este vorba de sectorul construcțiilor sau de servicii, nu ar mai putea fi ocupate fără lucrătorii veniți din Europa de Est, mai ales din Polonia și România, relevă datele oficiale ale guvernului de la Berlin, preluate de Deutsche Welle și de publicația regională online moz.de.

În prezent, fiecare al doilea loc de muncă nou creat în Germania este ocupat de un cetățean străin, a indicat Agenția federală pentru muncă.

Potrivit datelor oficiale, din cele 700.000 de noi locuri de muncă existente în iulie, în 330.000 au fost angajați germani, iar 370.000 au fost ocupate de străini.

În prezent, în Germania sunt înregistrați aproximativ 1,5 milioane de lucrători din Europa de Est, dintre care 422.000 de polonezi și 349.000 de români. În plus, 514.000 provin din sudul Europei – Grecia, Italia, Portugalia și Spania -, unde criza datoriilor a crescut nivelul șomajului, iar un număr similar vine din Turcia.

Dintre refugiați, numai 327.000 sunt înregistrați ca având un loc de muncă.

Îmbătrânirea populației este una din cele mai mari probleme ale pieței muncii în Europa, iar Germania nu face excepție din acest punct de vedere.

“Fără libertatea de mișcare a lucrătorilor în Europa, ne-ar fi fost mult mai dificil să umplem aceste posturi libere”, a declarat ministrul german al muncii, social-democratul Hubertus Heil, pentru Deutsche Welle, preluat de agenția Novinite.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/germania-locurile-de-munca-nou-create-ocupate-in-mare-parte-de-est-europeni-mai-ales-polonezi-si-romani-51526.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/germania-locurile-de-munca-nou-create-ocupate-in-mare-parte-de-est-europeni-mai-ales-polonezi-si-romani-51526-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv