Cetățeanul român reținut în cazul asasinării jurnalistei bulgare Victoria Marinova nu este considerat deocamdată suspect, anunță Poliția din orașul Ruse.

“Bărbatul este reținut 24 de ore și cooperează cu anchetatorii”, a transmis Poliția din Ruse, citată de site-ul de știri BNR.bg.

Anchetatorii bulgari afirmă că individul reținut, un român de origine ucraineană, oferă în acest moment date pentru a clarifica faptul că nu a comis crima.

Surse citate de cotidianul bulgar Dnevnik au anunțat marți că un bărbat cu dublă cetățeanie, română și moldoveană, este reținut în cazul uciderii ziaristei Victoria Marinova, care a fost găsită moartă într-un parc din orașul Ruse.

Comisia Europeană a cerut luni Bulgariei să efectueze o anchetă rapidă în privința uciderii jurnalistei Viktoria Marinova.

Ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, a transmis că nu există indicii că uciderea jurnalistei de investigații Victoria Marinova ar avea legătură cu anchetele ei privind corupția. Ultimul reportaj al Victoriei Marinova, directoare și prezentatoare a postului regional TVN din Ruse, se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzați de implicare o serie de politicieni și oameni de afaceri. Jurnalista, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită moartă într-un parc din Ruse.

Conform unor surse citate de site-ul Monitor.bg, mai multe persoane sunt suspectate în acest caz. Poliția analizează și posibilitatea ca autorul asasinatului să fi fugit în România.

În casa unui suspect de etnie romă din Ruse au fost găsite bunuri ale victimei, precizează site-ul Monitor.bg.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/cetateanul-roman-retinut-in-cazul-asasinarii-ziaristei-bulgare-nu-este-considerat-suspect-51532.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/cetateanul-roman-retinut-in-cazul-asasinarii-ziaristei-bulgare-nu-este-considerat-suspect-51532-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv