Comisia Europeană a cerut luni Bulgariei să efectueze o anchetă rapidă în privința uciderii jurnalistei Viktoria Marinova, relatează Reuters.

Procurorii au declarat că femeia de 30 de ani au fost abuzată sexual, bătută și sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă la Ruse.

“Nu există democrație fără o presă liberă … Ne așteptăm la o investigație rapidă și amănunțită pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției”, a transmis Comisia Europeană într-un mesaj postat pe Twitter.

Bulgaria se clasează pe locul 111 din 180 de țări în topul libertății presei la nivel mondial realizat de organizația Reporteri fără frontiere în acest an, aceasta situându-se pe ultimul loc în UE.

În ultima sa emisiune de televiziune, pe 30 septembrie, Marinova a prezentat doi jurnaliști care investighează presupuse acte de corupție care implică fonduri UE. Ea a spus că emisiunea “Detector”, pe care o realizează va continua cu investigații similare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ue-solicita-o-ancheta-rapida-privind-uciderea-jurnalistei-bulgare-51518.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ue-solicita-o-ancheta-rapida-privind-uciderea-jurnalistei-bulgare-51518-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv