Torționarul Alexandru Vișinescu a fost internat, sâmbătă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, cu fracturi costale și ruptură de splină, fiind momentan pe Secția de Terapie Intensivă, au anunțat reprezentanții clinicii.

Potrivit sursei citate, Alexandru Vișinescu a fost transportat la spital, din penitenciar, în cursul zilei de sâmbătă, având fracturi costale și ruptura de splină.

Vișinescu a fost supus de urgență unei intervenții chirurgicale, iar momentan este conștient, la Terapie Intensivă, starea sa fiins stabilă.

Legat de starea bărbatului de 93 de ani, reprezentanții penitenciarelor spun că cel mai probabil fracturile au fost cauzate de cădere, nu de vreo agresiune.

“A căzut în cameră, a leșinat, adică și-a pierdut cunoștința. A fost dus la spital. Preventiv spus ar putea fi un atac vascular, iar la investigațiile medicale s-a constat că are traumatisme la zona costală. Nu este clar dacă traumatismele coastei sunt de la cădere sau să fi fost lovit. Nu prea cred să fi fost lovit pentru că era internat la Spitalul Penitenciarului Jilava, nu într-o celulă din închisoare. (…) Nu știu să se fi deschis anchetă, așteaptăm ancheta medicală. Omul a căzut că e bătrân și fraged”, a spus Sorin Dumitrascu, președintele Federatiei Sindicatelor din Penitenciare, pentru MEDIAFAX.

Alexandru Vișinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanității, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în luna iulie 2015.

Totodată, Vișinescu a fost obligat să plătească, în solidar cu Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne și Administrația Națională a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despăgubiri urmașilor victimelor sale, astfel: 50.000 de euro către partea civilă Nicoleta Eremia, 100.000 către partea civilă Elena Iacob și 150.000 de euro Ancăi Maria Cernea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vișinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, “a săvârșit acțiuni și inacțiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivității reprezentată de deținuții politici încarcerați în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv