Italia poate accepta migranți expulzați din Germania, însă doar în număr redus, a declarat subsecretarul de stat din Ministerul de Interne italian, Nicola Molteni, într-un interviu publicat luni de ziarul Il Messaggero, relatează dpa.

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul de interne italian Matteo Salvini a amenințat că va închide aeroporturile pentru zborurile neautorizate cu migranți din Germania, pe fondul relatărilor că landul Bavaria ar pregăti expulzări în masă de migranți în Peninsulă.

Însă, în conformitate cu normele tratatului de la Dublin, Germania poate trimite înapoi în Italia numai 50 de migranți pe lună, a mai spus Nicola Molteni.

Tot ceea ce se poate întâmpla, a spus oficialul italian, este ca numărul migranților expulzați din Germania să crească la maxim 50 pe lună, de la circa 25 pe lună.

Molteni a afirmat că problema este discutată în Germania pentru că ministrul de interne Horst Seehofer se confruntă duminică cu alegeri în landul său Bavaria și trebuie să prezinte o poziție dură asupra migrației.

‘Ideea de zboruri charter sugerează că 40.000 de persoane ar putea fi returnate în Italia în câteva luni. Dar nu s-a modificat nimic în acorduri’, a avertizat el.

Dacă ar exista o înțelegere bilaterală între Italia și Germania, numărul expulzărilor ar putea fi mai mare, însă un astfel de acord ‘nu există în prezent’, a adăugat Molteni.

În baza status quo-ului, Germania poate expulza migranți doar într-o perioadă șase luni de la sosirea lor și dacă poate dovedi că au intrat prima oară în UE via Italia, a mai spus oficialul italian.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv