Mormântul cântărețului și compozitorului român de muzică folk Valeriu Sterian a fost vandalizat, susține compozitoarea Zoia Alecu, care a și postat pe Facebook o fotografie cu piatra funerară distrusă, precizând că este un gest care nu are nimic de-a face cu omenia.

„Aflu cu mare tristețe că placa funerară de la mormântul lui Vali Sterian a fost distrusă. Nu pot accepta ura, răutatea, distrugerea. E un gest care nu are nimic de-a face cu omenia. Ce e de făcut? Ce putem noi face?”, a postat pe Facebook, cântăreața Zoia Alecu.

În fotografia publicată de cântăreață se observă cum piatra funerară, pe care sunt scrise versurile „Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni“, a fost distrusă.

Internauții s-au arătați revoltați de cele întâmplate în cimitirul Bellu din Capitală, acolo unde este înmormântat Valeriu Sterian. Unul dintre ei a comentat postării că este un gest de tot disprețul. „O adevărată profanare și un gest tembel de tot disprețul. Dacă a făcut-o din greșeală, trebuie de urgență să o îndrepte și să pună placa la locul ei, cu scuzele de rigoare ”, a scris o persoană.

De asemenea, artistul Daniel Julean a comentat la fotografia respectivă, spunând că a fost un accident. “Cineva a intrat din greșeală cu mașina în piatra funerară”.

Valeriu Octavian Sterian, cunoscut ca Vali Sterian, a fost unul dintre liderii generației care a pus bazele folkului românesc, cea din anii ’70. Cântărețul a muri în anul 2000.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv