Compania Google a decis închiderea rețelei de socializare online Google+ după ce au fost dezvăluite datele private a sute de mii de utilizatori, afirmă surse citate de CNBC și The Verge.

Surse citate de cotidianul The Wall Street Journal au declarat luni că Google, care face parte din trustul Alphabet, a expus datele private a sute de mii de utilizatori ai rețelei de socializare online Google+ și nu a dezvăluit problema de teama sancțiunilor autorităților de reglementare.

O defecțiune de software a generat un acces potențial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018.

Google a confirmat luni că probabil au fost expuse informații private precum nume, data nașterii, adrese de email, gen și fotografii de profil, însă nu conținutul conversațiilor ori numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, subliniază Google.

În acest context, Google intenționează să închidă versiunea generală a rețelei de socializare Google+ în cel mult zece luni, dar va menține platforma G Suite, destinată clienților companiilor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/google-inchide-reteaua-de-socializare-google-dupa-un-scandal-privind-expunerea-datelor-private-51522.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/google-inchide-reteaua-de-socializare-google-dupa-un-scandal-privind-expunerea-datelor-private-51522-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv