Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au avizat-o negativ, luni, pe Adina Florea pentru funcția de procuror-șef DNA, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Surse din Consiliu au declarat pentru MEDIAFAX că votul a fost de 6 la 1.

“În ședința din data de 8 octombrie 2018, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiției de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii, remis luni MEDIAFAX.

Surse din Consiliu au declarat pentru MEDIAFAX că votul a fost de 6 la 1.

Hotărârea Secției pentru procurori va fi motivată și transmisă Ministerului Justiției. Avizul este consultativ.

Interviul Adinei Florea a durat aproape trei ore. În cadrul audierii, Adina Florea a criticat măsurile luate de conducerea anterioară a Direcției Naționale Anticorupție, precizând că unii procurori -vedetă ai DNA “au fost scoși în față”, dar și că numărul de achitări în cazul dosarelor instrumentate de DNA a fost mare.

Adina Florea a criticat și activitatea per ansamblu a Direcției Naționale Anticorupție, precizând că procurorii s-au axat foarte mult pe infracțiuni de abuz în serviciu, în condițiile în care obiectul de activitate al DNA îl constituie infracțiunile de corupție la nivel înalt.

Referitor la protocolul din 2016 dintre Parchetul General și SRI, care ar fi plecat de la Parchetul Curții de Apel Constanța, de unde provine și Florea, aceasta a spus că procurorul general a fost dezinformat, precizând că documentul nu a fost prelucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, ci doar o adresă. “Ați fost dezinformat. La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, protocolul din 2016 nu a fost prelucrat, a fost prelucrată doar o adresă, cel puțin protocolul din 2016 nu a fost prelucrat. A fost prelucrată adresa prin care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justișie a comunicat acest protocol”, a declarat Adina Florea, în cadrul interviului din Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

În replică, Augustin Lazăr i-a cerut să precizeze dacă s-a simțit afectată de aceste protocoale secrete sau dacă nu a putut soluționa dosare din cauza acestora. “V-ați simțit obligată să faceți ceva ilegal? V-ați simțit afectată? Ați simțit nevoia să știți ce conține acest protocol și nu ați putut soluționa dosarele?”, a întrebat procurorul general.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv