<!–

–>

Daniel Coman transmite pentru Ediție specială 12.00

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

1 comentarii

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

 |  GALERIE FOTO

StirileTVR.ro vă țin la curent pe tot parcursul zilei cu date despre felul în care decurge procesul de votare. Regăsiți mai jos informațiile privind prezența la vot, furnizate de Biroul Electoral Central. Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook.

 • Este pentru prima dată când o consultare publică de modificare a Constituţiei vine în urma unei iniţiative cetăţeneşti.
 • 3 milioane de români au cerut ca familia să fie definită în legea fundamentală drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.
 • Condiţia pentru validarea referendumului este o prezenţă de cel puţin 30% din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale. O prezenţă de 30% înseamnă aproape 5.700.000 de persoane.
 • Pentru ca rezultatul votului să fie valid, e nevoie ca un sfert dintre cetăţenii cu drept de vot să fie de acord cu modificarea Constituţiei.
 • Cei care vor să participe la referendum o pot face indiferent dacă se află sau nu în localitatea de domiciliu.

ACTUALIZARE 14.00 Ministrul de Interne, Carmen Dan, a votat la o secție din centrul Capitalei.

La procesul electoral din 2016 au fost sesizate peste 100 de fapte care intră în sfera infracțională. De această dată, am avut doar 9 infracțiuni sesizate, a subliniat Carmen Dan, referindu-se la datele strânse până sâmbătă seară.

Ea a declarat că speră ca, până la sfârșitul zilei, și președintele Klaus Iohannis să își exprime opțiunea la referendum.

“Trebuie să devină deprindere și sper ca până la sfârșitul zilei să fie cât mai mulți cei care astăzi își fac timp să voteze”, a mai arătat ea.

ACTUALIZARE 11.30 Prezența la urne la ora 10.00 a fost de 7,24% din numărul total al alegătorilor cu drept de vot, adică s-au prezentat la urne 1.324.642 de cetățeni.

În mediul urban s-au prezentat 760.071 de votanți, iar în mediul rural 564.571.

Județele cu cea mai mare prezență la urne:

 • Dâmbovița – 11,30%
 • Bihor – 10,39%
 • Dolj – 9,71%

Județele cu cea mai scăzută prezență la urne:

 • Covasna – 2,88%
 • Harghita – 2,96%
 • Satu Mare – 4,48%.

În București, s-au prezentat la urne 130.989 de persoane, adică 7,31% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

În străinătate au votat 50.043 de cetățeni.

ACTUALIZARE 10.10 Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat opțiunea la referendumul pentru redefinirea familiei.

ACTUALIZARE 08.00 Procesul de votare decurge fără probleme în întreaga țară, a anunțat, la o oră de la deschiderea urnelor, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

În prima zi a referendumului, în mediul urban au votat 636.435 de persoane, iar în mediul rural 410.148.

În Bucureşti au votat 6.50 % dintre cei înscrişi pe listele electorale permanente, respectiv 106.044, dar şi 9.368 pe listele speciale. 1.041 de persoane au votat folosind urna mobilă.

45.797 de persoane au votat ieri până la ora 21.00 în secţiile din străinătate, cele mai multe în Spania, Italia şi Marea Britanie.

Cetăţenii vor vota la secţia de votare unde sunt arondaţi, conform listelor electorale permanente. Cei care se află într-o altă localitate decât cea în care sunt înscrişi în lista electorală pot vota în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscrişi într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.

Articole pe aceeaşi temă

Votul în diaspora. Până duminică, la ora 10.00, au votat peste 50 de mii de oameni la referendumul pentru redefinirea familiei

UPDATE Ministerul Afacerilor Interne: Procesul de votare decurge fără probleme în întreaga țară, în a doua zi a referendumului. Nicio amendă aplicată până la ora 13.00

A doua zi la urne – VOT ÎN ȚARĂ. Județul Dolj, pe primul loc la votul cu urna mobilă. La Iași, o măicuță a cerut indicații telefonice în cabina de vot

Prezență de aproape 270% sâmbătă, la o secție de vot din Neamț. Procente ridicate și la secțiile de vot de la mănăstirile Neamţ, Petru-Vodă, Văratec

LIVE TEXT Prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei. Prezența la vot la ora 21.00 este 5,72%. Urnele s-au închis

Vot în străinătate pentru redefinirea familiei în Constituția României. Corespondențe din Franța, Belgia, Spania, Federația Rusă și Republica Moldova

REFERENDUM NAȚIONAL 2018. În Caraș-Severin, un bărbat a venit la vot cu un pistol. Dosar penal la Cluj

Sute de pelerini veniți la moaștele Sfintei Parascheva au votat la secțiile de lângă Mitropolia Iași

MAI: O persoană din București a încercat să fure 80 de buletine de vot, o alta din Dolj a votat în numele a 17 concetățeni, folosind buletinele lor

Politicienii au vrut să dea exemple și au mers devreme la urne. Membri ai unei secții de votare au refuzat să dea mâna cu Traian Băsescu și cu Liviu Dragnea

Urna mobilă poate fi solicitată de către bolnavii din spitale și de la domiciliu și de către deținuți

Liviu Dragnea, după ce a votat la referendumul pentru redefinirea familiei: “Eu cred că e momentul să decidem ce societate și ce țară vrem să avem și cum vrem să trăim”

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-125.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-125-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Daniel Coman transmite pentru Ediție...