<!–

–>

378 de secții în lume

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Spania, țară în care trăiesc aproximativ 1 milion de români, din care doar 650 de mii au drept de vot. Până la ora 16 votaseră peste 3600 de persoane. Urnele au fost instalate în 48 de secții create în toate regiunile din Spania, unde există comunități de români.

Ministerul Afacerilor Externe a înființat secții în toate sediile consulare și majoritatea cazurilor a primit ajutor din partea autorităților spaniole.

În Franța, votul a decurs fără incidente. Cei mai mulți români au votat la secțiile de votare din Lille și Montrouge. În Franța sunt 15 secții de votare deschise. Cele mai multe sunt la Paris și în regiunea pariziană, dar se poate vota și în principalele orașe ale Franței. Lista completă a secțiilor de votare este pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

La Londra, într-una din secțiile de vot, a fost chiar coadă azi dimineață. Până la ora 16, pe tot teritoriul Marii Britanii trecuseră pe la urne 3037 de români.

Comunitatea de români din Federația Rusă nu este foarte numeroasă. Și totuși, au fost deschise 3 secții de votare la misiunile diplomatice ale României din Moscova, Sankt Petersburg și Rostov pe Don.

La ora 16.00 la Moscova au votat doar 37 de persoane. Românii care nu a reușit astăzi să voteze o pot face și mâine, pentru că secțiile de votare vor fi deschise de la ora locală 7.00 până la 21.00.

Cele mai multe secții au fost deschise în Italia, 58 la număr, în care au votat 4932 de români. În Statele Unite sunt 32 de centre, Marea Britanie – 19, iar în Franța – 15.

FEDERAȚIA RUSĂ Corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea, aduce detalii, prin Skype: De trei ore, la Ambasada României de la Moscova nu a mai venit nimeni să voteze.

FRANȚA De la Paris, Mihaela Antoche transmite: Sunt 15 secții în Franța, până acum au votat 193 de persoane. Sunt 2 secții organizate la Ambasada României de la Paris, una la secția consulară și o alta la Institutul Cultural. Mai sunt 2 secții în regiunea pariziană, iar restul în principalele orașe din țară: Bordeaux, Marsilia, Nisa, Toulouse și Lille. La Lille au votat cei mai mulți români. Lista secțiilor de votare și adresele acestora sunt pe site-ul MAE.

ORA 13.00: Până la ora 13.00 au votat: 6.575 de persoane în Spania, 2.617 în Italia, 739 în Republica Moldova.

R. MOLDOVA La Chişinău, Svetlana Gore ne transmite cum se votează în Republica Moldova: Aici, în R. Moldova, puțin câte puțin se votează. De exemplu, la Ambasada României, până la ora 10.00 s-au prezentat la urne doar 15 persoane, următoarele date vor fi date la ora 13.00. Este multă aglomerație în fața Ambasadei României, însă mai puțină lume intră. În toată R. Moldova sunt deschise 35 de secții de votare – 12 secții sunt la Chișinău, câte una în fiecare raion al țării și 2 la Bălți.

BELGIA La Bruxelles au fost organizate 6 secții de votare, 2 la reprezentanța României, 2 la Ambasadă,  la Consulat și mai există o secție la Anvers pentru cei aproximativ 80.000 de români înregistrați în Belgia, a transmis Lucian Pîrvoiu, de la Bruxelles. La secția de la reprezentanța României se prezentaseră, până la ora 10.00, 30 de persoane, deci prezența este destul de slabă.

FEDERAȚIA RUSĂ O secție de votare a fost amenajată la Ambasada României de la Moscova.

În Rusia mai sunt deschise încă 2 secții de vot – la Consulatul general de la Sankt Petersburg și la Consulatul de la Rostov-pe-Don.

Comunitatea românilor din Federația Rusă nu este atât de mare. La ultimele alegeri, doar la Moscova au votat până în 100 de persoane, a precizat Liviu Iurea pentru prima Ediție specială a zilei.

În Republica Moldova sunt organizate așadar 35 de secții de votare. Ambasada României la Chișinău a anunțat că, pentru a preveni formarea cozilor, în Capitala Republicii Moldova s-au deschis 12 secții de vot.

În Spania au fost înființate 48 de secții de vot. Ministerul Afacerilor Externe le-a organizat cu ajutorul autorităților spaniole. Unele secții au fost organizate în locuri noi, unde sunt mulți români angajați în agricultură.

Din cei aproape un milion de români rezidenți în Spania, pot vota cel puțin 650 de mii.

Capacitatea obișnuită a secțiilor într-o zi de alegeri este doar de 2 mii, a precizat Felix Damian pentru prima Ediție specială a zilei.

Articole pe aceeaşi temă

Sute de pelerini veniți la moaștele Sfintei Parascheva au votat la secțiile de lângă Mitropolia Iași

LIVE TEXT Prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei. Prezența la urne la ora 16.00 – 3,78%, mai mare în mediul urban

MAI: O persoană din București a încercat să fure 80 de buletine de vot, o alta din Dolj a votat în numele a 17 concetățeni, folosind buletinele lor

Primarul trei în unu. Secretara primăriei Augustin din județul Brașov a devenit edil după ce a fost demis primarul

REFERENDUM NAȚIONAL 2018. La Iași au mers la vot sute de pelerini care se pregătesc pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. În Caraș-Severin, un bărbat a venit la vot cu un pistol

Politicienii au vrut să dea exemple și au mers devreme la urne. Membri ai unei secții de votare au refuzat să dea mâna cu Traian Băsescu și cu Liviu Dragnea

Urna mobilă poate fi solicitată de către bolnavii din spitale și de la domiciliu și de către deținuți

Liviu Dragnea, după ce a votat la referendumul pentru redefinirea familiei: “Eu cred că e momentul să decidem ce societate și ce țară vrem să avem și cum vrem să trăim”

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-114.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-114-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> 378 de secții în lume ...