Este 6 octombrie, prima zi în care românii sunt aşteptaţi la vot în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei în legea fundamentală. O situație aparte este în județul Olt, unde alegătorii vor vota de două ori – o dată pentru referendumul naţional şi a doua oară pentru schimbarea denumirii județului. Corespondenții TVR vă țin la curent cu desfășurarea evenimentelor. StirileTVR.ro vă prezintă cele mai noi date.

<!–

–>

REFERENDUM 2018 – Cum decurge votul în țară – Ediție specială 07.00, TVR 1

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În Oltenia, peste 2 milioane de oameni sunt aşteptaţi la urne.

În judeţul Olt, alegătorii vor vota de două ori – o dată pentru referendumul naţional şi a doua oară pentru schimbarea denumirii județului. Aici sunt așteptați la urne 370 de mii de cetățeni cu drept de vot, a precizat de la Craiova Oana Danciu, pentru prima Ediție specială a zilei.

Sunt 350 de secții de votare, iar la referendumul local oltenii vor trebui să răspundă cu “da” sau “nu” la întrebarea “Sunteți de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanați județului Olt?”.

În județul Cluj sunt 656 de secții de vot amenajate în școli, grădinițe și licee. În municipiul Cluj-Napoca sunt 181.

Fiecare secție a primit câte 5 ștampile, iar în total au fost printate peste 669 de mii de buletine de vot.

O mie de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea și paza în cele două zile de referendum.

În Timiș au fost deschise pentru acest referendum 600 de secții de votare. Sunt așteptați la vot peste 620 de mii de alegători.

În județul Arad au fost amplasate 437 de secții de votare. Urmează să voteze aici, astăzi și mâine, peste 390 de mii de alegători.

În județul Caraș-Severin, autoritățile au deschis 386 de secții de votare și sunt așteptați să voteze 268 de mii de cetățeni cu drept de vot.

În Hunedoara au fost deschise 524 de secții de vot și sunt așteptați la urne 389 de mii de cetățeni.

Peste 480 de mii de mureșeni pot să își exercite dreptul la vot în cele 568 de secții de vot amenajate. Județului Mureș i-au fost alocate 528.074 de buletine de vot, cu 10% mai multe decât numărul alegătorilor, conform legii.

Prefectura a precizat că 23 de persoane au cerut să fie schimbate din calitatea de președinți ai secțiilor de votare. Președintele Tribunalului județean a luat măsurile necesare pentru înlocuirea lor.

În cadrul Spitalului clinic județean de urgență Tîrgu Mureș au depus cerere pentru urna specială aproximativ 160 de persoane.

Paza și protecția la secțiile de votare din județ este asigurată de 462 de polițiști și 370 de jandarmi. Peste 400 de polițiști se află în stradă, iar 200 de pompieri sunt pregătiți să intervină în caz de urgență.

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-91.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-91-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Este 6 octombrie, prima zi în care românii sunt aşteptaţi la vot în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei în legea fundamentală. O situație aparte este în județul Olt, unde alegătorii vor vota de două ori - o dată pentru referendumul naţional şi a doua oară pentru schimbarea denumirii județului....