Primele nereguli au fost semnalate la aproximativ o oră de la momentul programat pentru deschiderea secțiilor de vot. În sectorul 3 din București, au fost cazuri de președinți ai birourilor electorale care nu au preluat materialele necesare votării sau care, pur și simplu, nu s-au prezentat la secție. În Teleorman, un președinte a anunțat că are un deces în familie. El va fi înlocuit.

<!–

–>

Declarații MAI

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

ORA 18.00 Declarații purtător de cuvânt MAI Monica Dașbog: 29 de sesizări, dintre care 4 neconfirmate

– o membră a unei secții de votare din București a sesizat că o persoană ar fi luat de pe masă peste 80 de buletine de vot și ar fi încercat să fugă cu ele. persoana a fost prinsăimediat de jandarmii care asigurau paza secției. I s-a întocmit dosar penal pentru furt.

– într-o comună din Dolj, o angajată a primăriei a strâns mai multe cărți de identitate ale unor cetățeni din localitate și a votat în locul acestora. Polițiștii au descoperit în autoturismul persoanei respective 17 cărți de identitate care aveau aplicate pe spate autocolante cu inscripția “votat”. S-a întocmit dosar penal pentru fraudă la vot.

ORA 13.00 Declarații purtător de cuvânt MAI Monica Dașbog: toate secțiile de votare din țară s-au deschis și procesul de vot se desfășoară în condiții de normalitate.

– în sectorul 3 al Capitalei, președinții de secție care nu s-au prezentat au fost înlocuiți și procesul de votare se desfășoară normal.

– La secția de vot din Teleorman unde președintele a anunțat că a avut un deces in familie, procesul de votare a început după ce a fost desemnat un alt președinte. 

– La o secție din județul Iași, votarea a fost întreruptă pentru scurt timp deoarece președintelui secției i s-a făcut rău, acesta fiind schimbat. Procesul de vot a fost reluat fără alte probleme.

– până la această oră nu s-au înregistrat evenimente deosbite. 12 sesizări, 3 neconfirmate.

-Tot în Ploiești, membrii biroului electoral al unei secții de vot au părăsit secția cu urna specială, însoțiți de un polițist de la Poliția Locală, în condițiile în care aveau obligația să solicite ca paza să le fie asigurată de personal MAI.

-Într-o altă localitate din Prahova, polițiștii efectuează cercetări față de o persoană care i-a anunțat pe membrii unei secții de votare că a votat de două ori la două secții diferite. Persoana în cauză a motivat că după ce a votat prima dată și-a dat seama că nu a votat cum și-ar fi dorit.

– în Pitești, 3 persoane consumă alcool în preajma secției de votare – sancțiuni financiare

– în jud. Caraș-Severin – un bărbat a vrut să intre în secție cu un pistol cu bile de cauciuc – a fost sancționat.

În cursul nopții, efectivele MAI au asigurat paza secțiilor de vot din întreaga țară.

În majoritatea secțiilor de vot, procesul de votare a început, a precizat la ora 08.00, într-o primă informare, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

“Din informațiile primite până în prezent, sunt câteva excepții, din cauza faptului că președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare nu au preluat materialele necesare votării sau nu s-au prezentat la secția de vot. Astfel de situații au fost înregistrate în sectorul 3 al Capitalei”, a declarat Dajbog.

La o secție dintr-o localitate din Teleorman urmează să fie desemnat un alt președinte, după ce președintele inițial a anunțat că a avut un deces în familie.

Astăzi și mâine sunt mobilizați în medie, zilnic, 38 de mii de angajați ai MAI – polițiști, pompieri și jandarmi. Ei se adaugă dispozitivului de 12 mii de efective care acționează în mod curent la nivel național.

Personalul MAI se poate suplimenta în funcție de evoluția situației.

  • Împiedicarea prin orice mijloace a participării la referendum se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
  • Oferirea sau darea de bani, de bunuri, ori de alte foloase, în scopul determinării unei persoane să voteze sau să nu voteze într-un anumit fel se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
  • Persoana care introduce în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul sau care folosește un act de identitate nul ori fals, sau un buletin de vot fals se pedepsește cu închisoare de 6 luni la 3 ani.
  • Cu aceeași pedeapsă se sancționează persoana care votează fără a avea acest drept sau votează de două sau de mai multe ori.

Articole pe aceeaşi temă

REFERENDUM NAȚIONAL 2018. La Iași au mers la vot sute de pelerini care se pregătesc pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. În Caraș-Severin, un bărbat a venit la vot cu un pistol

LIVE TEXT Prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei. Prezența la urne la ora 16.00 – 3,78%, mai mare în mediul urban

Politicienii au vrut să dea exemple și au mers devreme la urne. Membri ai unei secții de votare au refuzat să dea mâna cu Traian Băsescu și cu Liviu Dragnea

Vot în străinătate pentru redefinirea familiei în Constituția României. Corespondențe din Franța, Belgia, Federația Rusă și Republica Moldova

Urna mobilă poate fi solicitată de către bolnavii din spitale și de la domiciliu și de către deținuți

Liviu Dragnea, după ce a votat la referendumul pentru redefinirea familiei: “Eu cred că e momentul să decidem ce societate și ce țară vrem să avem și cum vrem să trăim”

Votul în străinătate pentru referendumul privind redefinirea familiei a început la Auckland, în Noua Zeelandă

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-110.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-110-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Primele nereguli au fost semnalate la aproximativ o oră de la momentul programat pentru deschiderea secțiilor de vot. În sectorul 3 din București, au fost cazuri de președinți ai birourilor electorale care nu au preluat materialele necesare votării sau care, pur și simplu, nu s-au prezentat la secție. În...