Reprezentanții MAI informează că în Prahova o persoană a votat la două secții diferite, motivând că a decis să recurgă la acest gest deoarece și-a dat seama că nu a ștampilat opțiunea dorită. În Ploiești, s-a întocmit dosar penal pentru că un cetățean nu a fost lăsat să voteze cu pașaportul.

„Într-o localitate din Prahova, polițiștii efectuează cercetări după ce o persoană a anunțat pe membrii unei secții de votare că a votat de două ori la două secții diferite. Persoana în cauză a spus că a votat de două ori după ce și-a dat seama, după ce a votat prima dată, că nu a votat cum și-ar fi dorit”, a declarat Monica Dajbog.

Sursa citată a mai subliniat că, în Ploiești, un cetățean a sesizat polițiștii pentru că nu a fost lăsat să voteze pe baza pașaportului.

„S-a întocmit dosar penal pentru împiedicarea exercitării dreptului de vot. Cetățenii români pot vota în țară cu pașaportul decât dacă pe pașaport este menționat că are domiciliul în altă țară decât în România (…) În Ploiești, membrii biroului electoral al unei secții de vot au părăsit secția de votare cu urna specială, fiind însoțiți de un polițist de la poliția locală, în condițiile aveau obligația să solicita ca paza să fie asigurată de personal MAI. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de nerespectare a regimului urnei speciale”, a precizat reprezentantul MAI.

De asemenea, în Pitești, președintele unei secții de votare a sesizat faptul că trei de persoane consumă băuturi alcoolice în apropierea secției de votare. La fața locului a fost trimisă o patrulă de jandarmi, care a constatat că persoanele nu consumau băuturi alcoolice, dar tulburau liniștea publică. Au fost sancționate cu 200 de lei fiecare.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv