Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că relația cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, este una bună în sensul că “eu îl rog și el ascultă”, în context liderul PSD spunând că e nevoie de respingerea OUG 6, dar și că OUG privind modificările legilor justiției mai așteaptă o lege.

“Ce legătură au legile justiției cu amnistia? Noi l-am rugat să analizeze și o să analizăm și noi din raportul preliminar care sunt observațiile care pot fi cuprinse într-o OUG. Eu m-am uitat cu atenție, noi nu am introdus prin lege o altă procedură de pensionare. S-au introdus câteva categorii noi. Să nu rămâne în confuzia asta și nici confuzia să nu rămână în confuzia asta. Dacă e nevoie se vor face modificări”, a declarat Liviu Dragnea.

Chestionat cu privire la ordonanța de urgență care prevede modificări aduse legilor justiției, conform cerințelor Comisiei de la Veneția, și care trebuia să ajungă la CSM, Liviu Dargnea a spus că ministrul Justiției nu o poate trimite atâta timp cât legile vizate nu sunt în vigoare.

“Ultima lege e 303. Ultima zi de promulgare e vinerea viitoare și după ce se publică intră în vigoare după 3 zile. Nu poți trimite (la CSM – n.r.) un proiect ca să modifici ceva ce nu există”, a spus liderul PSD.

Legat de OUG6 din 2016, care a stat la baza protocolului încheiat în același an între Parchetul General și SRI, și care se află momentan în comisia parlamentară, cu raport de respingere, Dragnea a afimat: “deputații trebuie să vină cu amendamente legat de OUG 6. I-am rugat și pe domnul Toader și pe cei din comisia juridică care ar fi calea de urmat pentru OUG 6 și să vină cu propuneri”.

Cât privește relația cu Tudorel Toader, Dragnea a completat: “Foarte bine, eu îl rog și el ascultă”.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv