Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a spus că în primele 10 ore de la începerea referendumului, au fost înregistrate 29 de sesizări de contravenții și infracțiuni privind votul, iar urma verificărilor, patru nu au fost confirmate.

„În primele 10 ore de la începerea procesului de vot, au fost înregistrate 29 de sesizări de contravenții și infracțiuni în legătură cu referendumul. Fiecare sesizare a fost verificată cu operativitate pentru a fi dispuse măsurile prevăzute de lege. Până acum, patru sesizări nu au fost confirmate, restul fiind soluționate sau în curs de verificare”, a declarat Monica Dajbog, reprezentantul MAI.

Potrivit lui Dajbog, polițiștii efectuează verificări și în cazul sesizărilor privind situațiile de „așa-zis turism electoral”.

„Până la ora 17:00, și-au exercitat dreptul de vot 447 de persoane aflate în 38 de centre de reținere și arestare preventivă de la nivel național, din cele 513 persoane care au solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale. În urma discuțiilor cu președinții birourilor electorale, s-a stabilit ca în 6 centre de reținere și arestare preventivă din județele Arad, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Iași și Neamț procesul de votare să fie continuat mâine”, a mai spus reprezentantul Ministerului de Interne.

Monica Dajbog a mai informat că sâmbătă seara, la încheierea votării președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare au obligația de a dispune măsurile necesare pentru ca urnele de
vot, ștampilele, buletinele de vot nefolosite și toate celelalte documente ale biroului electoral să rămână sub paza angajaților Ministerului Afacerilor Interne.

„Posturile de pază ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vor fi stabilite astfel încât să se asigure securitatea tuturor căilor de acces în localul de vot. La plecare, președintele biroului electoral al secției de votare are obligația de a sigila toate căile de acces. Mâine dimineață, în cea de-a doua zi de referendum, ridicarea sigiliilor se va face la ora 06.00, de către președintele biroului electoral al secției de votare, numai după ce s-a verificat integritatea acestora”, mai spune sursa citată.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/dajbog-mai-in-primele-10-ore-de-la-inceperea-votului-29-de-sesizari-de-infractiuni-51495.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/dajbog-mai-in-primele-10-ore-de-la-inceperea-votului-29-de-sesizari-de-infractiuni-51495-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv