<!–

–>

Tinerii și Europa

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Oficialii români își doresc ca tinerii să se implice mai mult în activitățile care vor urma, în cele șase luni, cât va dura mandatul României.

Ministrul Victor Negrescu a susținut că tema cea mai importantă a anului viitor este legată de Brexit și a subliniat că nu se pune problema ca alte țări să părăsească blocul comunitar, chiar dacă în spațiul public s-a discutat că și România ar putea fi pe această listă.

Victor Negrescu, Ministrul delegat pentru afaceri europene: “Recenta dezbatere apărută în spaţiul public referitoare la o posibilă ieşire a altor state, inclusiv a României, din Uniunea Europeană, este o temă falsă. O temă la care trebuie să răspundem într-o manieră concretă, nu pentru a spune că nu avem dreptul la o dezbatere, ci pentru a explica de ce nu este în avantajul României o astfel de soluţie (…). În toţi aceşti ani de apartenenţă la Uniunea Europeană, România a fost un net beneficiar a ceea ce înseamnă soluţiile de finanţare europene. Dacă e să ne uităm la cifre şi să calculăm sumele care au intrat şi cotizaţia noastră la Uniunea Europeană, vedem că România are un beneficiu net de aproape 28 de miliarde de euro, o cifră care nu este de ignorat, o cifră comparabilă cu ceea ce înseamnă investiţiile care se întâmplă, de principiu, la nivel naţional, o cifră, o sumă absolut necesară pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea României”.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Tinerii și Europa ...