Decizia Rusiei de a livra armatei siriene baterii de apărare antiaeriană S-300 “contribuie la menținerea riscului de escaladare militară”, a declarat vineri Ministerul Afacerilor Externe al Franței, citat de Reuters.

Autoritățile ruse și-au anunțat la sfârșitul lunii septembrie intenția de a consolida apărarea antiaeriană a Siriei ca urmare a doborârii accidentale a unui avion de recunoaștere rusesc în apropiere de Latakia, cu 15 militari la bord. Nu au existat supraviețuitori, iar Moscova a dat vina pe Israel, întrucât antiaeriana siriană reacționase la un raid al aviației israeliene în Siria. Livrările rusești de S-300 s-au încheiat săptămâna aceasta.

“Într-un context de tensiuni regionale, livrarea unor astfel de echipamente de către Rusia contribuie la menținerea riscului de escaladare militară și la îndepărtarea perspectivei unei reglementări politice a crizei siriene”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE francez, Agnes Von Der Mühll.

Rachetele rusești nu vor influența campania aeriană a Israelului împotriva țintelor militare iraniene pe teritoriul sirian, au reacționat la rândul lor mai mulți responsabili israelieni din domeniul apărării, conform publicației Times of Israel.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/parisul-avertizeaza-moscova-fata-de-o-posibila-escaladare-militara-51476.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/parisul-avertizeaza-moscova-fata-de-o-posibila-escaladare-militara-51476-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv