Elena Udrea își va petrece două luni în închisoarea El Buen Pastor din Costa Rica, ea fiind plasată în cameră cu Alina Bica și cu încă o localnică ce a fost condamnată pentru fraudă, spune omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, care trăiește în acel stat. Cele două se află în aripa bună a închisorii.

„Dimineață, când m-ați sunat, în Panama, știam tot, dar știam cu cine stau în cameră. Ele au fost duse în aripa mai bună a închisorii. (…) Acolo e exact ca în Narcos (serial despre viața traficanților de droguri, n.r) și există acolo o aripă mai bună în care au fost duse. Sunt cazate împreună cu o doamnă din San Jose, (condamnată, n.r.) tot pentru fraudă, al cărei soț este bun prieten cu o prietenă de-a noastră. Așa că noi am putut să luăm legătura imediat. Acum sunt trei (în celulă, n.r.). Doamna aceea știa despre ele, s-a vorbit despre acest tamtam”, a declarat la Antena3 omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, care trăiește de mai mulți ani în Costa Rica.

Acesta a mai subliniat că, inițial, Alina Bica și Elena Udrea au locuit împreună o perioadă, însă în urma unui conflict între ele, au decis să se mute în apartamente diferite. Potrivit lui Tăbăcaru, conflictul dintre cele două a apărut deoarece fosta șefă a DIICOT era nemulțumită de aparițiile publice ale Elenei Udrea. Ele s-au reapropiat atunci când sarcina fostului ministru a avansat.

„Noi nu avem de mulți refugiați de calibrul acesta din Europa – România, ceva exotic. (…) De vreo două luni, de când i-a crescut burta (lui Udrea, n.r.), s-au împăcat. Tot au locuit separat, dar au avut o colaborare mult mai apropiată de la femeie la femeie. În continuare, Bica nu era de acord cu toate chestiile acestea ale Elenei, cu VIVA, cu poze, și cea care s-a dus în seara când au apucat-o chinurile facerii a fost Alina Bica. Ea s-a dus. La spital i-a luat pe nepregătite, cu cinci săptămâni mai devreme. (…) Adrian, logodnicul, a venit acum patru zile cu mama ei”, a mai spus omul de afaceri.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute miercuri de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. După decizia magistraților, cele două vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România, anunță Gustavo Chinchilla, șeful Biroului local al Interpol.

Biroul pentru consultanță tehnică și Relații internaționale al Parchetului General din Costa Rica a transmis că a inițiat procedurile de analizare a cererilor României de extrădare a Elenei Udrea și Alinei Bica. Cererile de extrădare vor fi analizate separat, conform site-urilor de știri CRhoy.com și AmeliaRueda.com.

“În cursul zilei de ieri, agenți ai Interpol Costa Rica în colaborare cu oficiali ai Direcției de Informații și Securtitate din Costa Rica au realizat prinderea a două persoane de naționalitate română care se află în țara noastră, în baza unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile din România prin intermediul Interpol București”, a declarat joi după-amiază Gustavo Chinchilla, șeful Interpol Costa Rica.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/cu-cine-sta-elena-udrea-in-camera-din-inchisoarea-din-costa-rica-om-de-afaceri-acolo-este-ca-in-narcos-51459.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/cu-cine-sta-elena-udrea-in-camera-din-inchisoarea-din-costa-rica-om-de-afaceri-acolo-este-ca-in-narcos-51459-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv