Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, joi, că, pentru referendum, la nivel național sunt organizate 18.662 de secții de votare, precizând că bugetul Prefecturii Capitalei a fost majorat cu peste jumătate de milion de lei, la cerere.

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, joi, că au fost tipărite 21.099.107 de buletine de vot, 95.570 de ștampile cu mențiunea ”VOTAT” și peste 19,4 milioane de timbre autocolante, pentru referendum, materialele fiind repartizate deja către Ministerul Afacerilor Externe și către prefecturi.

“Știu că fiecare Prefectură a stabilit un grafic de distribuire a buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare desfășurării referendumului. De asemenea, au fost confecționate ștampilele de control ale secțiilor de votare, acestea urmând a fi predate președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și au fost achiziționate celelalte materiale consumabile necesare desfășurării referendumului, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a mai spus că, la nivel național, sunt organizate 18.662 de secții de votare.

“Știu că este un efort foarte mare pentru structurile de ordine publică și vreau să asigur pe toți cei implicați în acest proces că aceste ore suplimentare vor fi plătite, așa cum prevede legea pentru desfășurarea serviciului în zilele libere”, a completat Dan.

Ministrul a mai precizat că, din punct de vedere al cheltuielilor organizatorice, Prefectura Capitalei a solicitat o suplimentare a bugetului cu 516.000 de lei, cerere care a fost aprobată.

“Ca de obicei, în astfel de situații, în zilele de sâmbătă și duminică atât eu, cât și secretarii de stat vom fi la minister, în legătură permanentă cu dumneavoastră, pentru a putea asigura cu operativitate sprijinirea acțiunilor dumneavoastră. (…) De la sediul ministerului, în zilele de 6 și 7 octombrie, zilele în care sunt deschise urnele de vot, vor fi făcute comunicări periodice referitoare la activitățile desfășurate la nivel național de către structurile MAI”, a mai transmis Carmen Dan.

La videoconferința cu prefecții condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, în calitate de președinte al Comisiei, au fost prezenți și vicepreședintele Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț, secretarul general al Ministerului Educației Naționale, Dănuț Chican, precum și secretari de stat MAI și alți reprezentanți ai autorităților cu atribuții în organizarea referendumului.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ministrul-de-interne-la-nivel-national-sunt-organizate-18-662-de-sectii-de-votare-pentru-referendum-51447.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ministrul-de-interne-la-nivel-national-sunt-organizate-18-662-de-sectii-de-votare-pentru-referendum-51447-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv