Dan Bădin, partener coordonator al departamentului Servicii fiscale și juridice din cadrul Deloitte România, a declarat, miercuri, că este nevoie de găsirea unui compromis la Legea offshore, dacă se dorește realizarea investițiilor din Marea Neagră.

„La Legea offshore, trebuie să se găsească acel compromis. Dacă va fi mai mult decât își permit companiile să investească, nu vor mai fi făcute acele investiții”, a precizat Bădin, în cadrul unei conferințe de presă.

Sunt doar patru companii din lume care pot să facă investițiile pentru a se extrage gazul din Marea Neagră, a menționat consultantul fiscal de la Deloitte, iar, dacă taxele impuse vor fi prea ridicate, atunci acestea se vor orienta spre investițiile în alte țări.

„Ca cetățean roman, mi se pare normal ca acele companii să plătească redevențele corecte, dar trebuie găsită o cale de mijloc”, a mai spus Bădin.

Consultantul fiscal de la Deloitte a ținut să sublinieze că nu ține partea nimănui, nici a investitorilor, nici a statului român. „Consider că cea mai bună decizie este de stabilitate și predictibilitate”, a completat Bădin.

Acesta a remarcat că sunt deja investitori din auto, precum BMW și Mercedes-Benz, care au preferat Ungaria în locul României, chiar dacă fiscalitatea din țara noastră poate concura cu a veciniilor din vest.

„Nu contează neapărat rata de impozit, mai vorbim de stabilitate, predictibiltiate și infrastructură. Dacă vorbim de toate aceste elemente, investitorul respectiv trebuie să ia o decizie”, a detaliat Bădin.

Deputatul PSD Iulian Iancu a declarat, marți seara, că prin noile modificări propuse și de PSD la impozitarea venitului suplimentar se dorește descurajarea creșterii prețului. „Tot ceea ce se întâmplă peste o creștere de 120 de lei va fi impozitat până la 70% în favoarea statului român”, a subliniat Iancu, într-o declarație de presă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/consultant-despre-suprataxarea-la-legea-offshore-trebuie-sa-se-gaseasca-acel-compromis-51433.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/consultant-despre-suprataxarea-la-legea-offshore-trebuie-sa-se-gaseasca-acel-compromis-51433-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv