Statele Unite au încetat săptămâna aceasta să mai acorde vize diplomatice perechilor formate din persoane de același sex care nu sunt căsătorite, relatează marți agenția EFE.

Măsura, care privește deopotrivă diplomații străini acreditați în SUA și pe cei care lucrează în sistemul ONU, a primit numeroase critici, întrucât în multe țări căsătoriile între persoanele de același sex sunt interzise.

‘Numai 12% dintre statele membre ONU permit căsătoriile între persoanele de același sex’, a declarat fosta ambasadoare a SUA la ONU, Samantha Power, care a calificat această măsură luată de Administrația Donald Trump drept ‘crudă și intolerantă’.

Într-o notă transmisă ONU, autoritățile americane menționează că această decizie rezultă în urma hotărârii Tribunalului Suprem al SUA, care a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex.

În notă se mai precizează că diplomații străini însoțiți de un partener de același sex trebuie să prezinte până pe 31 decembrie a.c. un act doveditor al căsătoriei lor, altfel în termen de 30 de zile vor trebui să părăsească teritoriul SUA, cu excepția situației în care vor obține totuși un alt timp de permis de ședere.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv