Ucraina va construi o bază militară în zona Mării Azov, situată în nordul Mării Negre, și a mobilizat efective suplimentare în această regiune pentru a contracara amenințările Rusiei, afirmă Viktor Muzhenko, șeful Statului Major al armatei ucrainene, citat de agenția Reuters.

Tensiunile dintre Kiev și Moscova s-au amplificat după anexarea regiunii ucrainene Crimeea în anul 2014. Peste 10.000 de persoane au murit în conflictul militar din estul Ucrainei, între insurgenți separatiști proruși și armata ucraineană.

Viktor Muzhenko acuză Rusia că a continuat suplimentarea prezenței militare în apropierea frontierelor Ucrainei.

“Toate acțiunile din zona Mării Azov constituie elemente pentru consolidarea prezenței ucrainene în această regiune, pentru a putea avea o reacție adecvată la posibilele provocări lansate de Rusia”, afirmă șeful Statului Major al armatei ucrainene.

Ucraina, care acuză Rusia că a intensificat controalele maritime și împiedică trecerea a zeci de nave ucrainene, intenționează să construiască o bază militară în zona Mării Azov. Administrația SUA a cerut Rusiei “să înceteze persecutarea” navelor ucrainene și a oferit Forțelor Navale ucrainene nave militare de patrulare.

Moscova susține că inspecțiile maritime sunt legitime și acuză Ucraina că ar intenționa să impună o blocadă în jurul Crimeei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ucraina-suplimenteaza-capacitatile-militare-in-nordul-marii-negre-pentru-contracararea-rusiei-51393.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ucraina-suplimenteaza-capacitatile-militare-in-nordul-marii-negre-pentru-contracararea-rusiei-51393-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv