Prezența la vot în referendumul privind schimbarea denumirii fostei republici iugoslave, care ar putea pune capăt disputei cu Grecia, a fost sub 50%, au anunțat autoritățile cu puțin timp înainte de închiderea urnelor, relatează site-ul postului BBC.

Doar o treime din macedonieni s-au prezentat la vot în referendumul pentru schimbarea denumirii țării. Pentru a avea un rezultat valid, cel puțin 50% din macedonieni ar fi trebuit să fie prezenți la urnele de votare.

După numărarea a 80% din buletinele de vot, DA a obținut 91,2% din sufragii, iar NU 5,86%.

Aderarea Macedoniei la UE și NATO, a fost blocată până de curând de Grecia, care a refuzat să accepte numele țării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă același nume. La sfărșitul lunii iunie, miniștrii europeni și-au exprimat sprijinul pentru Albania și Macedonia, privind demararea negocierilor de aderare la UE.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/referendumul-din-macedonia-a-esuat-votul-pentru-schimbarea-denumirii-tarii-ar-fi-pus-capat-disputei-cu-grecia-ce-se-intampla-dupa-scrutin-51383.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/referendumul-din-macedonia-a-esuat-votul-pentru-schimbarea-denumirii-tarii-ar-fi-pus-capat-disputei-cu-grecia-ce-se-intampla-dupa-scrutin-51383-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv