<!–

–>

Pericolul din căști

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Piața Charles de Galle din Bucureşti. Un furnicar de mașini şi pietoni în fiecare zi. Fără să se gândească că ar putea fi lovit de o mașină, un bărbat se aventurează să treacă strada cu căștile în urechi. Cu câteva minute mai devreme, o tânără face același lucru.

Mii de oameni își pun zilnic viața în pericol în timp ce ascultă muzică sau vorbesc cu prietenii în drum spre școală sau spre serviciu. În medie, 17 pietoni sunt loviți zilnic de mașini.

În fiecare lună, aproape 3 mii de șoferi sunt amendați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor pe zebră. Dar la fel de mulți pietoni sunt sancționați pentru că au traversat prin locuri nepermise. Pentru șoferi, însă, o plimbare prin București seamănă uneori cu o cursă cu obstacole în care trebuie să îi evite pe pietonii care apar în faţa maşinii fără să se asigure.

Psihologii vorbesc despre nevoia oamenilor de a evada din rutina zilnică.

Şoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc, fără să folosească dispozitive fără fir, pot fi amendaţi şi riscă să rămână fără permis. Pietonii, în schimb, sunt sancţionaţi doar dacă traversează prin locuri nemarcate, nu şi dacă vorbesc la telefon sau folosesc căști.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Pericolul din căști ...