Ceremonia religioasă la Biserica ”Sfântul Ilie” s-a încheiat, fostul principe Nicolae și soția lui parcurgând drumul către Cazinoul din Sinaia, unde are loc recepția, într-o trăsură unicat în România. Momentul fastuos al plimbării cu caleașca a permis cuplului proaspăt căsătorit să salute mulțimea strânsă în Sinaia, scena fiind similară celei petrecute în acest an, pe 19 mai, când actrița americană Meghan Markle și prințul Harry, membru al familiei regale din Marea Britanie, au făcut un scurt traseu prin Londra în trăsură.

Nepotul Regelui Mihai și soția sa au fost aplaudați în fața bisericii, iar oamenii au cântat ”La mulți ani”.

Caleașca în care mirii au parcurs cei doi kilometri până la Cazinoul din Sinaia este folosită pentru prima dată. Potrivit proprietarului acesteia, Cristian Iancu, caleașca a fost lucrată în Italia, din lemn masiv, și este deocamdată unicat în România. Trăsura a fost trasă de doi cai frizieni.

Pe tot drumul până la Cazinoul din Sinaia se aflau oameni, iar mulți dintre ei au aplaudat sau au aruncat cu flori. Unii oameni au strigat mirilor ”Să vă iubiți!” și ”Trăiască mirii!”.

Caleașca a fost însoțită de 53 de juni de la Junii Brașovului.

Mirii au fost întâmpinați și la Cazinou de mulți oameni, iar un bărbat îmbrăcat în port popular i-a oprit și a adresat câteva cuvinte nepotului Regelui Mihai. Apoi, mirii au urcat pe treptele Cazinoului din Sinaia și i-au salutat scurt de la balcon pe cei prezenți.

Recepția are loc la Cazinoul din Sinaia, clădire simbol a acestui oraș. Cazinoul a fost construit între anii 1911 – 1912 după planurile celebrului arhitect Petre Antonescu. Este construit în stil neoclasic. Cazinoul a fost închis în perioada celor două războaie și interzis în 1947 pentru că în țară au fost interzise jocurile de noroc, declara recent, pentru MEDIAFAX, Rozalia Bremm, ghidul Cazinoului. Nunta nepotului Regelui Mihai are loc în cea mai mare sală a Cazinoului, Sala Oglinzilor. Pe vremuri, aici era sala ruletelor.

Ca și William și Kate în 2011, prințul Harry și Meghan Markle au fost plimbați într-o caleașcă, pe 19 mai, în ziua nunții lor.

Miri au ales un landou, dar au și o variantă de rezervă, în cazul în care va ploua.

Prințul Harry și Meghan Markle au cercetat colecția regală de trăsuri și calești și au optat pentru un landou Ascot, din 1880, unul dintre cele cinci tipuri de vehicule trase de cai, aflate în Grajdurile regale.

Din caleașca descoperită, escortată de un regiment de cavalerie al Casei regale, mirii au putut fi văzuți și au salutat mulțimea adunată pe străzi.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/nicolae-nepotul-regelui-mihai-s-a-casatorit-cu-alina-binder-moment-asemanator-cu-cel-de-la-nunta-lui-meghan-markle-cu-printul-harry-51380.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/nicolae-nepotul-regelui-mihai-s-a-casatorit-cu-alina-binder-moment-asemanator-cu-cel-de-la-nunta-lui-meghan-markle-cu-printul-harry-51380-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv