Inspectoratul Școlar Arad începe luni o anchetă la o unitate de învățământ din oraș, după ce părinții unor elevi înscriși în clasa întâi au depus memorii prin care solicită schimbarea învățătoarei, pe motiv că îi învață pe copii cântece religioase și nu îi lasă să meargă la toaletă în timpul orelor.

Inspectorul școlar general al județului Arad, Anca Stoenescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că o echipă de control a instituției se va deplasa, începând de luni, la Școala Generală “Caius Iacob” din orașul Arad, pentru a verifica activitatea unei învățătoare care predă la clasa I Step by Step.

Asta după ce 19 din cei 25 de părinți ai elevilor înscriși în clasa respectivă au redactat memorii pe care le-au depus la conducerea unității de învățământ, dar și la sediul Inspectoratului Școlar Arad, prin care solicită schimbarea învățătoarei, din cauza comportamentului său. Concret, părinții spun că dascălul nu îi lasă pe elevi să mănânce sau să bea apă în timpul orelor și nici să meargă la toaletă, aceste activități fiind posibile doar în timpul pauzelor. De asemenea, învățătoarea este acuzată de părinți că i-a învățat cântece religioase.

“În această săptămână, am avut discuții atât cu conducerea școlii, cât și cu părinții nemulțumiți de doamna învățătoare, care e titular pe post. Din punct de vedere legal, are tot dreptul să ocupe acea funcție în școală. Părinții s-au plâns că nu este comunicativă și că în primele săptămâni de școală i-a învățat pe elevi să cânte melodii religioase. De asemenea, părinții mi-au spus că în prima săptămână i-a lăsat pe elevi să meargă la toaletă doar în timpul pauzei, nu în timpul orelor, și să bea apă și să mănânce sandwich-ul de casă doar în pauze”, a declarat Anca Stoenescu.

Potrivit inspectorului școlar general al județului Arad, învățătoarea de care părinții sunt nemulțumiți are aproximativ 50 de ani și predă de mai mulți ani. În ultimii doi ani, învățătoarea și-a întrerupt activitatea, fiind plecată în străinătate.

“Începând de luni, o echipă de control a Inspectoratului Școlar va merge în unitatea de învățământ pentru a monitoriza activitatea învățătoarei. De la școala la care a predat înainte de a pleca în străinătate are doar referințe bune. După ce se va finaliza controlul, voi prezenta un raport cu privire la situația de acolo. Eu voi avea personal discuții cu elevii, iar personal am vorbit și cu părinții”, a precizat Anca Stoenescu.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/invatatoare-reclamata-ca-ii-invata-pe-copii-cantece-religioase-si-nu-ii-lasa-la-toaleta-51361.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/invatatoare-reclamata-ca-ii-invata-pe-copii-cantece-religioase-si-nu-ii-lasa-la-toaleta-51361-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv