Un elev în vârstă de 17 ani a murit, vineri, în Sighetu Marmației, județul Maramureș, lovit de autobuzul cu care mergea la școală. Băiatul a coborât din autobuz și a traversat strada, având căști în urechi în momentul în care a fost acroșat.

Reprezentanții IPJ Maramureș au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

”Pe raza municipiului Sighetu Marmației s-a produs un accident de circulație, în urma căruia un pieton de 17 ani a decedat. Primele verificări efectuate au relevat că un bărbat de 52 de ani, care conducea un autobuz dinspre strada Dragoș Vodă înspre strada Iulie Maniu, în momentul în care a ajuns la intersecția cu strada Plevnei a efectuat viraj la dreapta și a surprins și accidentat mortal pe pieton, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, au spus sursele citate.

Șoferul autobuzului a fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că nu se afla sub influența alcoolului.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș, Adrian Meșter, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că băiatul făcea naveta de la Rona de Sus la Sighetu Marmației, fiind elev în clasa a XI-a profesională la Liceul Tehnologic Forestier.

”Naveta o făcea cu autobuzul unei firme de transport, iar conform unei note informative pe care am primit-o de la școală, la coborârea din autobuz avea în urechi căștile de la telefon și a fost acroșat de acel autobuz cu care venise. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără rezultat. Este un incident tragic”, a spus Meșter.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv