Navigatorul român și cei 11 marinari de pe nava elvețiană răpiți la sfârşitul săptămânii trecute de pirați în largul coastei Nigeriei sunt terefi și nevătămați. Anunțul a fost făcut de compania armatoare Massoel și preluat de Sindicatul Liber al Navigatorilor, citat de Agerpres.

Marinar român răpit

<!–

–>

Cei 12 marinari răpiţi la sfârşitul săptămânii trecute în Nigeria, între care şi un român, sunt împreună şi nevătămaţi. Compania proprietară a navei a anunţat că a luat legătura cu pirații, se arată în comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Nava este acostată în portul Harcourt din Nigeria cu 7 membri de echipaj la bord, cei ce au scăpat de piraţi.

Între cei 12 marinari răpiți şapte sunt din Filipine şi câte unul din România, Ucraina, Bosnia, Slovenia şi Croaţia.

Piraţii au pătruns pe nava Glarus cu ajutorul unor scări lungi şi au tăiat reţeaua de sârmă instalată pe balustradele de protecţie de pe borduri, pentru a avea acces pe punte.

Pirații au distrus echipamentele de comunicaţii ale navei. Apoi i-au răpit pe 12 dintre cei 19 membri ai echipajului și au părăsit nava.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/picture-3_89270000.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/picture-3_89270000-300x300.pngrootstireaActualitate/Esential
Navigatorul român și cei 11 marinari de pe nava elvețiană răpiți la sfârşitul săptămânii trecute de pirați în largul coastei Nigeriei sunt terefi și nevătămați. Anunțul a fost făcut de compania armatoare Massoel și preluat de Sindicatul Liber al Navigatorilor, citat de Agerpres. ...