<!–

–>

Parizienii, nemulțumiți de turiști

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Turiștii care închiriază în regim airbnb sunt în număr din ce în ce mai mare, iar prezența lor nu este, de cele mai multe ori, pe placul rezidenților. Aceștia spun că nu este deloc ușor să-ți găsești liniștea în propria casă atunci când alături sunt turiști care vin la Paris să se distreze.

Franck Briand,  arhitect, rezident: “Am avut oameni care făceau mizerie, erau beţi morţi, alergau. Am avut de toate, orice se poate întâmpla. Furturi, urlete.”

În urmă cu doi ani a intrat în vigoare o lege care le cere celor ce închiriază în regim airbnb să aibă un număr de înregistrare. Primarii spun că aceasta lege este puțin respectată și că zonele de interes turistic din Paris au ajuns să nu mai fie locuite de parizieni.

Jacques Boutault,  primar, arondismentul 2, Paris: “E esenţial ca centrele oraşelor noastre să rămână înfloritoare şi autentice. Asta vor turiştii să vadă. Nu vin doar să viziteze nişte cladiri frumoase, vin şi pentru atmosferă.”

Primarii principalelor cartiere ale Parisului spun că interzicerea închirierii locuințelor în regim airbnb ar putea fi o soluție. În primele 4 arondismente ale Capitalei, un sfert dintre locuințe nu mai sunt ocupate de parizieni, iar tendința este în creștere. În plus, aceștia se confruntă și cu situația în care mulți preferă să închirieze ilegal și să-și transforme casele în adevărate mașini de făcut bani.

De cealaltă parte, folosirea acestor platforme este avantajoasă pentru proprietari, dar și pentru cei care caută un loc de muncă în acest sector. La Paris, peste 300 de mii de persoane lucrează în acest domeniu.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Parizienii, nemulțumiți de turiști ...