Mamele cu venituri reduse vor primi produsele necesare îngrijirii nou-născutului în primul trimestru de viață, a anunțat, joi, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

“Ne preocupă permanent și situația persoanelor care sunt supuse riscului de sărăcie, excluziune socială și de marginalizare. Venim astăzi în sprijinul persoanelor defavorizate prin noi măsuri de ajutorare. Mamele cu venituri reduse, aflate în risc de abandon, vor primi produsele necesare îngrijirii nou-născutului în primul trimestru de viață”, a declarat Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit șefei Executivului, persoanelor fără adăpost le vor fi oferite articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, saci de dormit și produse de igienă.

De asemenea, pentru toate persoanele din categoriile vulnerabile vor fi acordate produse de strictă necesitate de două ori pe an, față de o singură dată pe an, cum primeau până acum, a precizat premierul.

“Aceste trei măsuri sunt în concordanță cu îndeplinirea obiectivului asumat în cadrul Strategiei Europa 2020 și a Programului Național de Reformă de a reduce cu 580.000 numărul de persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială până în anul 2020”, a mai afirmat Dăncilă. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/dancila-mamele-cu-venituri-reduse-vor-primi-produsele-necesare-ingrijirii-nou-nascutului-51333.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/dancila-mamele-cu-venituri-reduse-vor-primi-produsele-necesare-ingrijirii-nou-nascutului-51333-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv