Ursul care a rănit, vineri, un bărbat pe un câmp din Harghita și a creat pagube în gospodării va fi împușcat. Șeful Consiliului Județean, Csaba Borboly, a spus că 16 persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urși, precizând că le va sprijini dacă vor să dea statul în judecată.

Csaba Borboly a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că majoritatea celor care au ajuns în spital după ce au fost atacați de urși sunt oameni simpli, care nu au un serviciu stabil.

”Ne pregătim să dăm în judecată statul, suntem în discuție cu un avocat, pentru că în acest an avem 16 oameni cu răni grave, dar sunt sute de persoane care au fost atacate de urși și care, din fericire, nu au ajuns la spital, dar traumatizarea este un lucru de care trebuie să ținem cont. Vom cere în instanță despăgubiri pentru că nu e nicio lege care să ofere acest lucru”, a spus Csaba Borboly.

Președintele CJ Harghita a adăugat că demersul nu va fi unul ușor deoarece oamenii răniți de urși sunt cei care trebuie să aibă această inițiativă, iar aceștia nu vor să aibă ”vreo treabă cu autoritățile”.

La rândul său, Szép Róbert, comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, a declarat la Ministerul Mediului a fost semnat, miercuri, ordinul de împușcare a ursului care a atacat, vineri, un bărbat aflat pe un câmp la cosit, în comuna Sâncrăieni.

”Este semnat ordinul de extragere, asta înseamnă că ursul periculos va fi împușcat. Ursul e foarte ușor de identificat pentru că și noaptea aceasta a fost văzut. El a creat și alte probleme, nu e primul atac, ci a mai produs pagube. Stă acolo, în porumb, nici acum nu a plecat foarte departe, iar oamenii îl cunosc”, a spus Szép Róbert.

 În astfel de cazuri, când urșii creează probleme, asociațiile de vânătoare pot cere relocarea sau extragerea lor.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Consiliul Județean Harghita, un bărbat a fost atacat, vineri, de urs, suferind răni grave pe brațe și piept.

”Ursul a apărut cu un pui și l-a atacat pe localnicul de 53 de ani Pap László, care lucra pe câmp. Victima s-a ales cu răni grave pe ambele brațe, pe piept și este posibil ca plămânii să fi fost afectați. A avut zgârieturi la față, pe burtă și la șolduri. După analizele necesare, victima a fost operată la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc”, arăta CJ Harghita.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/ursul-care-a-ranit-vineri-un-barbat-din-harghita-va-fi-impuscat-51321.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/ursul-care-a-ranit-vineri-un-barbat-din-harghita-va-fi-impuscat-51321-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv