<!–

–>

Protest la Transporturi

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

700 de șoferi de autocare sunt așteptați miercuri cu 500 de mașini, care vor bloca strada din fața ministerului Transporturilor.

Protestatarii cer demisia ministrului Lucian Șova din cauza unui proiect de act normativ prin care pregătește reguli noi pentru licitațiile de atribuire a licitațiilor de transport persoane pe liniile intrajudețene. Este eliminat punctajul acordat la licitații pentru criteriul vechimii.

Prima bandă a bulevardului Nicolae Golescu din zona Gării de Nord a fost blocată de protestatari.

Ministrul Transporturilor a acordat un interviu în exclusivitate Televiziunii Române în care a declarat că nu va renunța la acestă modificare, deoarece o consideră necesară pentru a liberaliza piața de transport și a sparge monopolul unor firme care de mai bine de 15 ani dețin controlul pe aceste rute.

Cea mai importantă piața de transport rutier de pasageri este ocupată azi având exclusivitate pe aceste activități de doar 10 la sută din companii, având un parc auto tot de aproximativ 10 la sută. De mai bine de 15 ani un pasager nu a putut alege niciodată între serviciile unei companii sau altei companii, de mai bine de 15 ani aceleași companii efectuează transporturi având exclusivitate pe acest domeniu. Eu sunt dispus în fiecare zi să port dialog cu cei care protestează astăzi și să îmi explice de ce în România astăzi și de mult timp, dacă cineva autorizat poate să efectueze transport rutier de pasageri de la București la Madrid, dar transport rutier de la București la Urziceni nu poate face decât una din cele 325 de firme din cele 3 600 de firme care sunt autorizate pentru acest tip de transport, a subliniat Lucian Sova.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Protest la Transporturi ...