O echipă medicală din orașul Changzhou (estul Chinei) a reușit să salveze viața unui copil care suferise un stop cardiac, după ce 30 de membri medicali au aplicat 30.000 de compresii toracice timp de cinci ore pe pieptul pacientului, relatează miercuri EFE.

Potrivit ziarului China Daily, băiatul în vârstă de 8 ani, care suferise o miocardită acută, a fost internat la 20 septembrie la Spitalul de Pediatrie din Changzhou și a primit asistență medicală intensă după ce situația lui s-a agravat punându-i în pericol viața.

În poza publicată de ziar se văd stând la coadă zeci de membri ai echipei medicale, medici și asistente, în fața patului copilului pentru a le veni rândul să practice compresiile toracice, vitale pentru a menține ritmul cardiac.

Personalul a fost nevoit să recurgă la acest tratament manual deoarece spitalul nu dispunea de un echipament ECMO, care asigură oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană și care i-ar fi putut administra automat aceste compresii.

Cei 30 de membri medicali au fost nevoiți să practice cinci ore aceste manevre, timpul necesar pentru ca un echipament ECMO să fie adus de la un spital din Shanghai (la distanță de 155 km de Changzhou) care s-a oferit să coopereze.

Copilul evoluează favorabil, iar inima lui a început să bată normal, deși este în continuare spitalizat și sub tratament, subliniază ziarul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/medici-chinezi-au-salvat-viata-unui-copil-dupa-ce-i-au-aplicat-compresii-toracice-timp-de-5-ore-51312.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/medici-chinezi-au-salvat-viata-unui-copil-dupa-ce-i-au-aplicat-compresii-toracice-timp-de-5-ore-51312-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv