<!–

–>

Festival de flamenco

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Capitala regiunii spaniole Andaluzia este, în această perioadă, și centrul mondial al muzicii flamenco, un fenomen artistic care aduce la un loc artiști consacrați și tineri aspiranți.

Pastora Galvan, dansatoare de flamenco: “Cred că în zilele noastre cel mai important pentru artiști este să ajungă la cei  tineri, care stau pe rețele de socializare. Ei sunt cei care vor salva flamenco-ul, care este declarat deja patrimoniu cultural mondial. Fără ei acest curent nu va crește.”

Cântăreții de flamenco sunt venerați de generații întregi de spanioli care au ocazia să-i vadă la Sevilla și pot să admire măestria lor pe scena unui festival care durează o lună întreagă.

Spectacolele combină tradiția cu noile curente muzicale care împrumută din flamenco elemente universale.

Tomas de Perrate, interpret de flamenco: “Pentru mine, flamenco este muzică vie și evident muzica vie evoluează în timp dincolo de situația celor care o cântă.”

Artiștii studiază muzica de mici și caută mereu să inoveze și să introducă sunete noi într-un curent care se transformă constant.

Jose Quevedo “Bolita”, chitarist de flamenco: “Sfânta Treime a muzicii flamenco este chitara, dansul și cântatul. Desigur, de aici încolo, tu poți să respecți regulile sau nu. Depinde de ideea pe care o ai, dacă ai învățat tradiția de mic această Sfântă Trinitate de care spun și dacă poți să duci mai departe.”

Festivalul de la Sevilla își continuă programul până la finalului lunii, cu spectacole care includ flamenco, dar și rock sau hip hop cu influențe din tradiția spaniolă.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Festival de flamenco ...