S-au înregistrat primele temperaturi sub zero grade din această toamnă, pe Vârful Omu din Munții Bucegi fiind minus 8 grade Celsius. La Bâlea Lac sunt minus 5,3 grade, iar pe Vârful Țarcu minus 6 grade Celsius.

Marți dimineața, termometrele arătau minus 6 grade Celsius pe Vârful Țarcu și minus 1 grad Celsius în Munții Semenic și Vârful Cunțu, din județul Caraș-Severin.

De altfel, potrivit meteorologului de serviciu din cadrul Stației Meteo Țarcu, de luni seara a început să ningă, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ un centimetru pe vârful Țarcu.

Potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, a Bâlea Lac sunt minus 5,3 grade, în timp ce la Păltiniș sunt minus 0,9 grade.

Temperaturi negative s-au înregistrat și în Ceahlău și în toată zona montană înaltă a județului Neamț.

Potrivit Salvamont Neamț, însă de luni seara stația meteo automată care funcționează în Baza Salvamont Dochia a înregistrat primele temperaturi negative ale sezonului de toamnă-iarnă. În jurul orei 23, temperatura a coborât în jurul valorii de minus 1 grad, iar marți dimineață a ajuns la minus 4.

Prima ninsoare a căzut, luni, la altitudini de peste 2.000 de metri, în Munții Făgăraș, la Bâlea Lac, în județul Sibiu, însă potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu ninsoarea a încetat, iar acum este ceață.

Pe Vârful Omu din Munții Bucegi erau, marți dimineață, minus 8 grade Celsius.

Până miercuri la ora 8.00 este în vigoare o atenționare meteo de răcire accentuată a vremii.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunța că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului, anunța ANM.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/primele-temperaturi-sub-zero-inregistrate-in-aceasta-toamna-51295.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/primele-temperaturi-sub-zero-inregistrate-in-aceasta-toamna-51295-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv