Zeci de locuitori și turiști au fost evacuați marți în peninsula Peljesac, din sudul Croației, din cauza unui incendiu de pădure, au anunțat autoritățile, citate de AFP.

Patru case au fost distruse de flăcările unui incendiu izbucnit în apropiere de Orebic. Amenințați, cei 40 de locuitori ai cătunului Mokalo au fost evacuați, o măsură similară fiind luată și în ce privește două campinguri din zonă.

Vântul puternic pune în dificultate echipele de intervenție. “Situația în sectorul Orebic este destul de gravă”, a declarat pe canalul național HRT un responsabil din domeniu.

În această vară, Croația a fost ocolită de problema incendiilor forestiere, însă, anul trecut, 83.000 de hectare de vegetație s-au făcut scrum. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/incendii-de-padure-in-croatia-zeci-de-oameni-au-fost-evacuati-51309.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/incendii-de-padure-in-croatia-zeci-de-oameni-au-fost-evacuati-51309-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv