Kevin Systrom și Mike Krieger, cofondatorii Instagram, aplicația de social media destinată distribuirii de fotografii, au anunțat, marți, că vor părăsi compania, deoarece doresc să-și exploreze curiozitatea și creativitatea, transmite BBC.

Plecarea celor doi se produce pe fondul unor tensiuni pe care le au cu managementul Facebook, speculează presa americană. Reporterul de tehnologie Dave Lee, de la BBC America de Nord, susține că popularitatea Instagram a crescut într-o perioadă în care utilizarea Facebook a stagnat. Această evoluție a pus și mai multă presiune pe Facebook, care a încercat să obțină din ce în ce mai mulți bani de la utilizatori aplicației prin adăugarea de noi caracteristici, dintre care unele sunt diferite față de intențiile inițiale ale Instagram, de a se concentra asupra simplității.

Kevin Systrom și Mike Krieger au lansat Instagram în 2010, rămânând la conducerea companiei după achiziționarea acesteia de către Facebook. Kevin Systrom și Mike Krieger, care au fiecare puțin peste 30 de ani, s-au întâlnit la Universitatea din Stanford, iar, în 2010, au lansat Instagram, exclusiv pentru Iphone, fiind inspirați de vechile fotografii Polaroid. Aplicația a fost cumpărată în 2012 de Facebook, pentru un miliard de dolari, plătiți cash și în acțiuni, când avea 30 de milioane de utilizatori, iar, în prezent, a ajuns la peste un miliard de utilizatori.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus, într-o declarație, că Instagram reflectă „talentul creator” al fondatorilor acesteia. „Am învățat foarte multe lucrând cu ei în acești șase ani și chiar mi-a plăcut”, a spus Zuckerberg. „De-abia aștept să văd ce vor construi în continuare”.

De asemenea, cofondatorul WhatsApp, Jan Koum, a anunțat în aprilie că va demisiona de la conducerea companiei pe care a fondat-o în 2009 și pe care Facebook a achiziționat-o în 2014.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/cofondatorii-instagram-parasesc-compania-din-cauza-tensiunilor-cu-managementul-facebook-51296.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/cofondatorii-instagram-parasesc-compania-din-cauza-tensiunilor-cu-managementul-facebook-51296-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv